sini takde cerita lain, cerita pasal nora, pasal nora, pasal nora, pasal nora..hahahaha kita enjoy!!!!


Monday, October 31, 2011

kisah si mawas

aiman :  mama, mgu ni cita CUAK tu best
mama :  ye ke..mama xlayan lah
aiman :  iyee....mgu ni ada cita pasal beruk tau, apa nama beruk tu aiman lupa la dia mcm golira
mama :  gorila lah
aiman :  tapi bukan golira dia lain namanya mcm org pompuan
mama :  mana ada beruk mcm org pompuan
aiman :  ada...cuba mama sebut
mama :  kera, monyet, lutong, bigfoot, kingkong, mawas...
aiman :  haaaa...mawas2 iye2 betol tu
mama :  mana ada org pompuan nama mawas la man
aiman :  dlm cita kumkum tu ada
mama :  itu MAWAR bukan MAWAS

KURANG ASAM ANAK AKU NIH!!!

Friday, October 14, 2011

aku yg semakin sibuk

eh eh...lamanya x menaip di sini.  lately, aku agak sibuk dgn kerja yg semakin bertambah dah nak kematu buntut ni dok asek duduk ja menaip...oh kesihatan bos aku semakin xelok & dia m.c. smpi ujung bulan & akan terus m.c. & m.c. xtau smpi bila, ohhh sgt kesian......

di samping sibuk ngan tugas opis, aku jgk sibuk dgn menguruskan majlis kawen adik aku sbb dia serahkan 100% kat aku utk handle semua dari segala bab hadoiiii penin laa mcm ni

ok la xbnyk masa nak taip sbb masa sgt cemburu dgn aku lagi pulak aku nak ber'angry bird' jap.

k korang, jumpa lagi... daaaaaa

Thursday, September 15, 2011

hangin!!!

ni cite semalam tapi aku nak story gak kat sini sbg peringatan utk aku & utk sapa2 yg baca blog aku & jugak mangkuk tingkat yg aku jumpa semalam.  dlm kol 2 aku ke sebuah bank utk renew roadtax keta aku sbb semalam org bank tu ckp dtg slps pukul 1 utk amek roadtax, dah setel semua aku pun terus tepon syt teksi utk amek aku blk opis.  lama jugak aku tgu dlm 15 minit sbb kws tu mmg sibuk ngan kenderaan.  seelok2 teksi sampai je aku pun jln ke dia tapi tiba2 je dtg mangkuk tingkat ni terus serbu teksi dan bukak pintu nak masuk.  aku tnya dia "awak call teksi jugak ke" dia kata haa.  aku tnya apek teksi tu "uncle, lu angkat sapa ni, sapa mau pegi bangunan seri kinta".  mangkuk tingkat tu siap duduk kau "saya mau pegi parkson" katanya..xpe aku kontrol lagi sbb masa tu ada angin dtg berbisik kat telinga aku "nora, kan baru raya je xmo marah2 xbaik!" skali apek tu kata "xpala naik saja 1 jalan saja", so aku pun naik dok kat seat blkg kat sblh mangkuk tingkat, xkosa aku nak dok depan ngan apek tu aih. bila naik, apek tanya sapa mau pegi dulu.  laju je mangkuk tingkat tu jawab "saya la, saya nak masuk keja nih dah lmbt" ehhh ko sorg je ke nak masuk keja abis aku nak masuk zoo ke?? aku rileks lagi sepanjang jln aku diam je dia je yg dok bokbekbokbek layan apek tu sembang...nak jadi cite tiba2 radio teksi tu bunyi suara operator wat calling utk ke parkson & sah2 mangkuk tingkat tu yg punya maka aku pun naik 1 macam la sbb dah sah2 la teksi tu mmg didatangkan khas utk aku kan??? selamba badak je mangkuk tingkat tu ckp kat apek "eh, saya punya baru mau panggil ye" tau pun ko ye.  maka idea jahat aku sudah mari, aku buat belek handphone dan buat2 kol opis padahal aku ckp sorg2 je eksen mau kasi lebih kekekeke  "helo zaki, tolong ckp ngan bos akak msk lmbt sket ye" apek tu tnya aku "eh, u pun masuk keja ka??" aku jwb "abis tu apek, semua org pun lmbt semua org pun mau masuk keja" mangkuk tingkat diam je xkata apa2 dah smpi la ke destinasi dia.  fuhh lega aku dpt kenakan dia blk
hei pompuan, ko igt ko bwk henbeg (henbeg pun cap ayam) pakai kasut tinggi makanya ko sorg la bekerja ye, yg aku yg pakai sandal ni yg hanya bwk purse & hp maka aku xkeja la ehh xkose aku nk pakai kasut tinggi mek oi nak panjat tangga bank kelentung kelentang buat semak otak je....dah la naik teksi dia yg tetapkan harga nmpk sgt xde duit tgk aku apa yg apek tu ckp aku ok je kalo xde buat cara xde ye mangkuk tingkat!! kalo jumpa ko lagi mmg aku ludah lps nih

utk org lain jugak, tolonglah jgn nak jugde somebody hanya pada luaran saja, kadang2 toke balak pun pakai sluor koyak je tapi duit berkepuk sapa tau kan...

p/s:  xtau apa dah jadi ngan blog nih, xleh nak bls komen.  sign in tapi xleh nak komen bengong lah..

Friday, August 26, 2011

maaf zahir batin


♫♪♫♪♫♪♫♪ BALIK KAMPUNG OOOO BALIK KAMPUNG HATI GIRANG ♫♪♫♪♫♪♫♪
yeayyy balik kampung!! tapi nan ado sbb aku mmg dah dok kampung hahahaha padan muka kan? tahun ni harap maklum aku beraya di tronoh saje umah mertua. tahun ni giliran sini kena redha je la..umah aku ngan mertua hanyalah sekangkang kerbau saja maka hanya raya saja ok tido tetap kat umah aku hahaha hantu punya menantu :p. jumaat baru aku blk umah mak aku kat pantai remis.  yg syok tu walaupun aku raya kat tronoh tapi adik2 aku tetap nak dtg umah aku beraya hahaha depa kata xsyok la kakak xdak maka kemarilah adik2ku duduk di bawah ketiak ku nanti hehehehe....

di kesempatan ni, aku nak mintak maap kat korang semua andai aku ada tersalah silap dan kata dlm penulisan blog nih tapi apa yg lahir dari aku itu adalah diri aku harap korang faham...jumpa lagi korang lagi nanti...adios

selamat hari raya ye korang, maaf zahir batin dari aku sekeluarga

Tuesday, August 23, 2011

menu simple

kari sardin
telur mata kerbau
teh o suam

crite sepanjang aku xde minggu lepas

eh eh..lamanya aku xbersiaran kan?? lama gilak tu, ye la aku sibok sket ngan keja2 hakiki ditambah dgn keja2 part time yg aku dpt sepanjang bulan posa ni mmg best la keja part time tu nyaman je aku rasa msa buat keja tu..korang tau ke apa keja part time tu?? haaa korang jgn igt aku ngelat pulak dah dpt gaji gomen nak carik gaji tambahan oh tidakkkkkkkkk..aku ni berdedikasi tau *sila jgn muntah* keja part time aku tu senang je, cari port baek punye, kasik baring ko punya badan pastu pejam mata kahkahkah...bulan2 posa nih mengantuk gile wehhh mmg xleh tahan kol 12 lbh je dah terkuap2 dari tersenggok2 elok la aku p lena betol2 kan?? lebih afdal gitu kahkahkah......

last week aku cuti 5 hari kau..dok umah diam2 ngan laki eh..mana ada la, anak aku dua2 org xsehat dimulakan dengan bismilah irfan muntah2 petang selasa (16/08) dia punya muntah smpi dah xde apa lagi nak kluar mcm2 ikthiar dah aku buat, bagi minum 100 plus la ikat tali kasut kat tengkok la tapi still muntah jgk, so pagi tu terus bwk dia g klinik dah amek ubat segala, petang tu dah ok tapi still muntah2 lagik. esoknya aku amek e.l sbb irfan still demam & muntah bila dia makan tapi seelok je abg dia g skolah & ayah pun g keja dia pun capai basikal siap jerit2 lagi panggil member sebelah rumah rempit skali ngan dia..buleh eh irfan cargas ja kayuh basikal smpi petang.  bila aiman blk skolah, dia pulak tunjuk ciri2 mcm irfan oh penyakit dah berjangkit tapi xdemam cuma muntah saja tapi dia ada ngadu yg dia rasa sesak nafas.  siasat punya siasat rupanya ms nak blk skolah tadi kawan dia lari2 dan tendang tengah blkg dia tu yg dia terus rasa semput dan nak muntah.  esoknya aku e.l lagi bkn sebab nak jaga aiman sbb aiman g skolah jumaat tu, tapi aku gigih pegi skolah pagi2 tu jumpa cikgu besar tapi bukan guru besar cikgu disiplin je hehehe terus aku ngadu pasal budak sekor yg mak bapak dia xreti2 nak ajar anak tu.  abih aku crita pasal budak yg slalu buli si aiman dari awal tahun lagi.  sblm ni aiman crita aku diam je sbb biasa la budak2 kan gaduh2 pastu kang kawan blk tapi yg aku angin tu pasal mgu sblm tu aiman blk umah dengan rambut tobek, korang tau ke tobek tu apa?? tobek tu sejenis mengkarung yg berwarna ungu heee aku tipu! rambut dia dah kena tarah kat depan plak tu, bila ditanya dia kata budak yg mak bapak dia xreti nak ajar tu yg gunting wahhhh sesedap rasa kan...suka2 ati mak bapak dia ja wat anak aku mcm2...masa aku jumpa cikgu aku ckp lps ni kalau ada anak aku ngadu lagi aku xteragak2 nak p balai polis. biar la cikgu nak kata aku gangster ke hape ke apa guna jadi cikgu kalo masalah bdk darjah satu pun xleh nak setel takat panggil pastu nasihat pastu suh salam dan berkawan balik..tu je tindakannye?? mmg mangkuk la...

ok la..nak stop membebel sbb keja part time aku dah memanggil2...

p/s: takziah utk sahabat yg kehilangan suami tersayang semalam, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya...amin

Thursday, August 11, 2011

oh suami

ari ni aku nak share progress laki aku sepanjang 11 hari pose ni, memandang sepanjang Ogos nih aku masuk keja 7.30 pagi, maka segala tugas2 harian waktu pagi diambil alih oleh laki aku alah keja apa je pun semua aku dah siapkan dia cuma kejutkan anak je yg lain2 budak2 tu buat sendiri je.  tapi yg aku nak share ni adalah antara perkara2 terbaek yg laki aku terbuat dlm 11 hari nih...mari kita saksikan:-

1.  setiap hari anak2 smpi skolah pintu pagar dah tutup - hebatkan laki aku??

2.  keta ditinggalkan x berkunci & kunci elok je bergantung kat dlm keta - hebatnya awak abang!!

3.  lampu luar x bertutup dari pagi smpi la aku smpi umah petang - awak mmg suka byr bil api kan abang???

4.  keta berkunci tapi kunci elok je tergantung kat blkg bonet tu & hanya beberapa inci saya dari pagar - bagusla awak, saya teruja!!

5.  dapur gas elok je menyala dari pukul brp pun xtau smpi aku blk petang - oh saya sangat kagum!! nanti kita raya bawah pokok saje!

6.  pintu blk air xtutup & memberi peluang yg cerah utk org msk mencuri senang2 je msk kot tingkap blk air tu - wahhhhhhhhhh, bagusnya!!

korang buat la kesimpulan sendiri...huuuuu kalo sebulan mcmana la gaya rumah tu aku pun xtau












Wednesday, August 10, 2011

menu ari nih

nasi puteh
sup ayam
sardin msk asam
sambal tumis ikan bilis
telur dadar
terung bakar
ayor sirap/oren

sekian, terima kasih

Tuesday, August 9, 2011

tq kerajaan malaysia

bonus ½ gaji??? syukran syukran!!!

salah ke

salah ke aku naik motor????? berdosa ker? aku rasa x, rezeki masing2 kann

Thursday, August 4, 2011

crita posa lagi

adehhhh bnyknye keje smpi x sempat nak jenguk sini. sebenornya aku xtau nak cita mende hehehehe...fuhhh kejap je ari nih dah 4 ari kita posa kan pejam celik pejam celik sok dah nak raya, raya saja ko tau ye nora.  aiman dah plan bagai utk raya nanti nak pegi raya kutip duit raya katanya haihhh la posa pun xabis ada ati nak g beraya :p, masa sari sblm puasa tu aiman ckp nanti raya nak gi umah cik bren (kawan opah dia) dah janji dgn sepupu dia nak g tapi dah takdir Allah pagi pertama ramadhan cik bren dah kembali mengadap Allah s.w.t.  Alfatihah untuk arwah cik bren semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau..amin.

utk hari kedua puasa aritu aku msk simple2 je, ikan temenung msk tocu + rendang tok yg mak metua aku bagi, ayor sirap F&N (nikmat ni wehhh baik le kome beli) dan smlm pun ringkas jugak msk kicap ayam + hati + pedal ngan telur dadar, ayor tembikai cincang + laici 5 gelas skali aku tonggang last2 mkn nasik xlalu, xlalu la sangat kan...padahal lps tu bantai pulak megi sepeket wakakaka selera bapak gajah kan tapi idak le aku mkn sorg aku share la ngan laki sharing is caring kan walhal sebenornye malas nak bnyk2 bekas mkn 1 bekas senang nak basuh ngeeee

ok..cau dulu jap lagi nak blk dah, ari ni xtau lagi nak msk apa mcm dok nmpk2 lauk tunjuk2 je lalalalalalala

p/s: nak wish gud luck utk mertua yg baru nak berjinak2 bisnes rendang tok (sedap wooo korang) sempena bulan puasa ni semoga berjaya mak! jgn lupa pekerja2 mak ye hehehehe

p/s: nak wish kat adik aku yg bisnes lauk pauk kat bazar ramadhan di manjung, semoga laris jualan ko jat!! jgn lupa duit raya anak akak kasik lebih2 ok!

Tuesday, August 2, 2011

my 1st ramadhan

fuhh fuhh bnyknye habuk blog aku ni lama xmenjenguk, aku sgt sibuk ok! smpi opis tepat2 8.30 (ada gak terlebih 2 3 minit kekadang) blk tepat2 5.30 (hat ni xde terlebih minit pulak)..blk umah dah sibuk ngan keja umah dan anak2 eh sibuk ngan suami jugak kang touching lak xsebut kannnn hahahaha...

so, mcmana pose korang smlm?? mesti bnyk juadah kan...aku biasa2 je, anak2 masih xleh nak train pose blk skolah terus mintak nasik hadoiiii la ni mesti ikut perangai mama ayah kecik2 dulu nih :p...ohhh smlm aku berbuka di rumah mertua yg hanya sekangkang kerbau ja ngan umah aku..kenapa aku kata sekangkang kerbau?? sbb kat tronoh sgt bnyak kerbau dan taik2nya hahahaha...ok sambung crita, aku & suami cuti smlm sbb nak smbt awal puasa kunun2 nak ajor hero 2 org tu puasa tapi si irfan awal2 pagi dah break fast kat skolah, yg aiman pulak blk skolah terus mintak nasik emmm xpe nanti training lagik! menu aku semalam adalah KARI KELAPA IKAN MERAH + terung + bendi, irfan mkn smbl tunjuk simbol mabeles ngan ibu jari dia hehehe bwk g umah mertua aku anak branak mkn tu je kami bwk kami makan hahahahaha mesti kecik ati metua aku sbb kami xcuit pun lauk yg dia masak tapi aku baek ati sbb aku ratah2 lauk yg dia masak tu :p

k la...sudah mengantuk nanti sambung lagi

salam ramadhan


Tuesday, July 26, 2011

aku yg lemau

buzy vs sleepy = blogging kahkahkah.  aku mmg bengong tapi aku peduli apa kennn sbb aku mmg cenggini skjp bengong skjp serius...sjk blk dari kursus ni agak memenatkan ye la dah bertahun2 x g kursus skali bila dah p mau kejong jadinya ahakssss teruk noo ayat aku smpi kejong. kursus??? best sbb dpt jumpa semua PA2 dlm KSM ni selama ni dok bersembang di telefon je tapi ms kursus baru kenai ooo org ni yg aku dok tepon tu, org ni la yg sombong kat tepon tu..oooo, ni la kak nora yg bersuara cute tu ye heee aku tipu :p..haa lebih kurang camtu la. tapi serius nak bgtau yg aku xenjoy sgt kursus ni sbb pengisiannya lbh kurang sama je dgn kursus2 yg penah aku g sblm nih & urusetia pun cam hampeh jeee ada ke peserta smpi dulu terkial2 cari hostel, cari blk ceramah, cari dewan makan mmg aku bengkek la dah tu berjam2 menunggu, urusetia smpi leh wat dek je.

ohhh taiping sgt panas hokey!! aku surrender la mmg hot yg teramat2 dah la blk tdo xde ekon ruang udara pun xde yg ada tingkap je, xkan la aku nak bkk tingkap tgh2 malam eiiii takuttttttttttttttttttttttt.  blk adalah berasaskan hostel bukan hotel maka penuh la beg aku ngan baju berpasang2 gile kentang kalo korang tgk tapi aku xamek pic pun hehehehe..ngan spender, bra, ubat gigi, sabun, shampoo etc fuhh laki aku kata mcm nak pindah jek, lantak le pada aku bior berlebih jgn xckp mana nak cekau dah la adtec tu kat tgh2 kawasan kilang mmg kena standby semua tuh!

xtvt??? mmg penuh dgn ceramah la. mcm2 la sprm, jab. mufti, pej peg keselamatan, kpkt etc & dato tksu pun ada gak bagi nasihat utk semua PA2 nih..thanx dato', nanti aku share next entry okeh!! dlm sibuk ke kelas tu eh lupa nak crita yg kelas adalah sangat jauh dari hostel mmg basah lencun la aku menapak tapi nsb sgt baik sbb ada member yg sudi tumpangkan pegi blk hehehe thanx jue nsb ko bwk keta kalo idak sian akak menapak hahahaha..aku & rakan2 smpt jugak terjah ke Kuetiaw Doli sengkak perut nak abis kau, berbaloi2 la kami sesat barat sbb jumpa jugak akhirnya hehehehe...& mlm sblm blk tu ada rombongan cik kiah ke Night Safari dah mcm bdk tadika ja aku rasa hehehehe

dh msk opis semalam surat2 belambak2 atas meja wowwww aku sgt letih la, smpi skrg pun xabis2 lagi key in surat nih..sistem key in masuk kat opis aku ni bersistem bagai mmg sgt lemau la nak key ini satu2

p/s: gambo?? haram ada sbb aku xde rasa nak bergambo punnn

i'm back!!!

tu je aku nak bgtau hehehe..sibuk dgn keja2 tertangguh sepanjang berkursus mgu lepas OMG aku sgt sibuk!!

Tuesday, July 19, 2011

off to adtec taiping from 20th - 23rd July

K-U-R-S-U-S = xsuke!!!

juvana - tamat suda

tamat suda cita JUVANA mlm tadi..pengakhiran agak best la & mmg dah agak dah polis mai time last skali mesti si warden dagu panjang tu kena tangkap punya.  aku & anak2 dok ikut cita ni dari mula smpi episod penghabisan stok.  Ni la satu2nya cita melayu yg aku tgk buat masa ni sbb sejak2 2 menjak ni aku xska nak follow cita episod2 ni takut nanti xjadi keja dok asek sgt smpi xjadi keja satu hapa pun...tapi korang prasan x si daim buleh mangkit berjalan pulok walaupun sblm tu dah berdarah2 perut kena tikam ngan botak kahhhh lawak sungguh la tapi xpa aku ampunkan heeeeeeee sbb aku sgt love sama kamu botak!! cute je kepala kamu tu licinnnn halussssssss rasa nak picit2 ohh mati kalo laki aku baca nih. 

pic : cilok dari Ohbulan

cita apa la aku nk tgk pulak lps nih...hemmmmmm

Friday, July 15, 2011

oh aiman oh irfan

aiman : mama, nanti aiman dah besar aiman nak bwk mama ngan ayah pegi jepun
mama : ye ke, syoknye aiman nak bwk mama gi jalan2
aiman : aiman nak bwk mama jumpe ULTRAMAN, DORAEMON, NOBITA, HAGEMARU, MUSCLEMAN, MONKEY DI LUFI (ONE PIECE)
mama : erkkkkkkkkkkk...aiman ada duit ke nak p jepun tuh
aiman : xde! tapi ayah ade duit (xpasal2 ayah yg kena blk kekekeke)
irfan : watpe pegi jepun dekat sangat la, nanti irfan nak bwk mama pegi lumut
mama : lumut je dik??
irfan : irfan bwk mama jalan2 tgk laut, mkn kfc, main2 kat taman..masa tu kan mama dah tua
mama : wahhh mulut ko dik bkn main ye
aiman : mama, jepun tu jauh kan mana ada dekat la irfan
irfan : dekat la, kita tgk kat tv tu dekat je
aiman : jauh la, mama kata kena naik kapal terbang
irfan : kita xmau naik kapal terbang, kita nak naik kereta je
aiman : kamu tinggei (bahasa perak)..mama, kalo xdpt pegi jepun aiman nak bwk mama pegi perak la
mama : perak je man??
aiman : perak tu kat mana ma?
mama : jap mama nak berak.................

*aku pengsan ngan dua bradik nih, ade ke nak bwk aku pegi jepun semata2 nak jumpa ultraman

Thursday, July 14, 2011

aku redha

ohhh aku sungguh touching dgn lagu ini


Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu
Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan

p/s: laki aku bad mood ja mgu nih, so sgt xbest ok!! dia kata dia xsihat dan dan tu aku sakit perut

Wednesday, July 13, 2011

akele hum akele tum

mlm tadi aku tgk gambaq hindusetan kat channel zee tv AKELE HUM AKELE TUM syok pulak la layan smpi kol 12 baru abis kalau pertandingan mengaji quran awai2 lagi dah terkuap2 kejikan aku hahahaha..crita lama aku pun igt2 lupa dah tu yg layan bersama2 laki tersayang, smpi meleleh2 la ayaq mata dok kesian kat rohit (amir khan) sbb dia xberjaya dlm kerjaya dia kesian sgt dah tu bini pulak lari tinggai dia suh jaga anak depa yg cute tu, walaupun aku marah kat bini dia sbb tinggai anak ngan laki terkontang kanting ngan xdak duitnya tapi bila pikiaq secara rasionalnya (cehhhh tiba2 aku jadi fazdilah kamsah kahhhhhhhhhh) ada logik gak bini dia tinggai dia, kadang2 suami ni kena ajaq jugak skali skala, korang stuju x?

ya la, kesian kat bini dia tu dah la kawen mak bapak xsuka pastu dari idup senang lenang dah jadi org susah tapi demi cinta lautan dalam pun sanggup terjah, dah tu selama 7 tahun dok la ulang keja umah yg sama ja mana xboring cita2 sendiri terpendam mcm tu ja tmbh2 pulak laki blk umah hanya utk makan, tdo, buat anak mangkit p keja blk, kalau aku la aku rasa aku pun akan buat mcm dia tu lari ja tinggai dia kat umah pastu biaq dia rasa apa yg kita rasa selama 7 tahun x dipedulikan..itu pendapat aku la korang aku xtau la tu yg aku termimpi2 tu tapi rasa2 aku xdak pulak menjelma amir khan dlm mimpi aku smlm kekekekeke

aku ada tabiat buruk tau, kalo aku kusyuk sgt tgk cita tv ka, baca novel ka ataupun aku baca blog org lain dari mula smpi abis maka malamnya aku akan mimpi benda tu blk kalo lena tido xpa jugak ini tidak aku akan jadi resah xleh lena betoi2. tu yg aku malas nk layan tgk nora elena ka, stanza cinta ka satgi aku mimpi romen2 aaron aziz pulak auwwwwww

p/s: aku ska lagu2 dlm cita tu ada satu tu ".... oh i love u daddy" layannnnnnnnnnnnn hindusetan
p/s: br dpt fax dari ksm, mgu dpn aku kena attend kursus kat tepen..uiiii xsyoknya kalo kat hotel syok laaa

oh mengantuk gile

OMG, OMG Oh Mengantuk Gile nih zzzzzz smpi saat ini mata aku masih stim xlarat nak angkat walaupun dah tibai kopi o ais kaw breakfast tadi..phewww kena carik amanah ikhtiar lain nih kalo idak maunye aku terlelap dpn pc nih.  nak tido kat sofa empuk bak salju, bos ada la pulak...OMG OMG OMG OMG OMG OMG

p/s: ntah mimpi apa la aku mlm tadi, xigt la pulok tu yg buat aku resah xleh nak lena tdo

Monday, July 11, 2011

cadangan

apa la aku nak msk mlm ni ?? dlm ice box ada ayam 4 ketol, ikan rebus 2 ekor..adehhhhhhh penin la nak mikior teman udah kehabisan idea nih!!!!!!

cadangan please!!!!

Friday, July 8, 2011

bersih

blk keja kang, aku nak....

BERSIH kawasan rumah dh mcm hutan khatulistiwa jiran aku tengok!!
BERSIH kain2 baju yg dah seminggu terperap dlm mesin, bakul etc
BERSIH pinggan mangkuk, periuk nasik, kuali yg mlm tadi sbb aku malas xsempat nak basuh pagi tadi
BERSIH habuk2 yg ada kat lemari tv, rasanya kalau spiderman tersangkut kompom x leh lepaskan diri kahh
BERSIHkan diri, semayang & zzzzzzzzzzzzzz

p/s : mlm ni jugak nak gomol2 romen2 ngan laki nonton ngan anak2 KL Gangster kan astro first, wehooooooo
p/s : aku suka suasana bersih tapi xstuju ngan BERSIH yg lagi satu tu...

Tuesday, July 5, 2011

penghujung cintaku

suami : yang...
aku : iye bang...(smbl kelip2 mata) *sila jgn muntah*
suami : abg sayang sayang ketat2
aku : (msh kelip2 mata) saya pun sayang abg jugak! sayang laju2 tau
suami : sayang.....
aku : iyeeeeeeeeeeeeeeee
suami : jom kita romen2 nak
aku : moh ler cepattttttttttttttttttttttttt
*sila jgn pengsan dgn dialog di atas, saje nak amek feel bila dengor lagu nih*

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini telah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

Friday, July 1, 2011

aku yang EDUCATED

kalo aku educated kenape ko sibok?? dulu mak apak ko suh p skolah ko asek nak menggatal je berdating sana berdating sini, sabtu ahad p jln sana jln sini tau2 masuk urtv ruangan berkenalan haaaaaa, pehtu bila kuor result spm mula terkial2 jadi muka tembok sbb dpt pangkat 3, mana x muka tembok masa trial ko beria2 mak ko canang 1 kampung, xcukup kampung rumah kenduri pun mak ko canang "besah, ni dpt keputusan esok dia nak masuk itm, nak belajar yg dia suka, la ni pun dia ada dok berkawan ngan budak itm tu senang la dpt masuk nanti" mcm hebat je ayat mak ko kan? kunun boipren itm ko tu ada kabel kuat ke nak msk itm?? tgk mak aku, diam je apa org crita dia senyum je tapi skali dpt result kebabooommmm alih2 aku yg p masuk itm, ko ke mana??? ke penang la kan keje kilang tu je yg sesuai ngan ko yg perasan persis julia rais *aku p toilet jap nak muntah* x dan mak apak ko nak merasa duit gaji dah gatal nak kawen bak kata mak ko "besah kawen ngan technician kilang dia" wahhh memang mak ko suka meriak kan mana p boipren itm hang tu?? pada org kampung yg mcm mak aku ni mmg la terpegun dengor technician ko tu kan besar la sangat nak pulak mai mengantaq pengantin naik keta honda tu pun akak ipor ko yg punya kannn..laki ko apa ada? moto kapcai sajok!! tu pun meriak xabis2 kan. pastu aku dengar laki ko berenti blk dok kg kat kedah nun igtkan jadi ketua kampung rupanya keja bendang je!! tu pun mak ko xabih2 nak meriak kan??

skrg ni ko nak kesahkan pulak aku ni EDUCATED! aku xheran babe, skali ko burukkan aku 20 kali aku kentutkan kau!!!

saya dah 7 tahun

hai korang,
hari ni birthday aiman yg ke 7, anak aku yg sulung.  anak yg aku & suami tunggu2 selama 3 tahun! kawen awai pada org tapi anak org yg kawen kemudian dh ada anak teruna anak aku br nak msk skolah, tapi tu la rezeki di tangan Tuhan kan? cuma lambat ngan cepat je

smlm dia bgtau dia dah jemput kengkawan dia mai umah opah ada "party" katanya...ari ni aku soh dia bgtau blk kat kengkawan dia xde party2 bagai ye, pandai2 je dia jemput org datang padahal aku xde plan nak wat party pun takat beli kek je pun..tu pun aku xbli kek kak kedai aku order TIRAMISU homemade!! terbaek dari ladang la koranggggg, kawan opis aku ni baru nak berjinak2 nak bisnes TIRAMISU ni tambah pulak dia ni chef graduate uitm pehhhhh meleleh ko menjilat bekas tu sedap oooooooo. xtau la aku tekak anak2 aku buleh terima ke dah tiramisu ni, janji tekak mama merelakannya anak2 kahhhhhhhhhhhh

nota kaki : kak atty request resipi laksa mee, maka dgn jayanya nanti aku akan buh ngan gambo2 nye skali..tguuuuuuuuuuuuuuuu

Monday, June 27, 2011

6 bulan punya progress

~ AIMAN ~
a. beg skolah dah 3 kali bertukar abih koyak rabak
= kopak duit mak bapak kau man oiiiii
b. pensel rasanya dah berjuta kot yg hilang
= berkotak2 ye bkn berbatang2 kdg2 pegi pensel lain blk suda tukar warna
c. pemadam pun kes yg sama dgn pensel
d. kotak pensel dah 2 kali tukor xmo yg mcm pompuan nak yg transformers
= demand ooo
e. baju skolah/baju sukan
= kalah org keja kontrak fuhhhh ngeri aku tgk kalo kaya dah lama aku pakai buang jek
f. buku latihan yg ni sadis sket
= 1 pun dah xde dlm beg, dlm rak pun xde abis wat kapal terbang huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa mak nangis nok
g. 3M dah buleh kuasai walaupun masih malas wat homework
h. bekal air pun berjuta gak yg tamat riwayat, sentiasanya pecah
= aku rasa dia kokak la bekal air dia tuh!
i. berat badan bertambah dengan cemerlang!
= sblm pegi skolah mkn nasi, smpi skolah pegi kantin bli kueh, rehat kang mkn nasik lemak pulak sepinggan + lauk ayam merah, blk kang nasik lagi sepinggan, ptg mintak lagi, mlm pulak berpinggan alasan dia " mama masak sedap sangat, xtahan aiman tgk"

~ IRFAN ~
a. beg skolah 2 kali tukar
= sama je ganas ngan aiman
b. pensel kengkawan slalu je ada dlm pencil case dia
= kaler cikgu secekak dia bwk blk snyp je dok dlm beg heeeeee
c. pemadam xpenah tahan 2 hari
d. kotak pensel pun kes sama seperti di atas
e. baju skolah/baju sukan
= sgt tertib pandai irfan jaga kebersihan
f. buku latihan penuh dgn silotap koyak rabak!
g. dah buleh mengeja walaupun benda yg sama berulang2!!
h. sekali je penah bwk air, xminum pun sbb tadika sentiasa ada air
i. sangat2 menjaga BMI xnaik xturun..bagus dik! xmcm mama ngan aiman

ramalanku benar belaka *SEPAHHHHHHHHHHHHH.....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa*

OMG! OMG! OMG! OMG! OMG!...umah ni ada gambar DAFI ooooooooooo, BOBOI TANJATTTTT

kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pecah perut aku ngan laki dok gelak kan lawak si SEPAH ni dan tumpuan adalah lebih kepada JEPP & SHUIB a.k.a. DAFI kahhhhhhhhhhhhhh dtg jugak si DAFI yek xde la kempunan si SHUIB kahhhhhhhhh dorang mmg BEST BROOOOOOOOOOOOO...

"BAPA IBU KENAPA GADUH-GADUH
TEPERANJAT BOBOI"

mcm bengong je tapi serius lawak mmg patutla SEPAH juara & mmg sepatutnya crown tu dok kat kepala dorang kan?? mesti korang kata kat aku kan sbb mula2 ML dulu aku beria2 nyokong si JOZAN dah ujung2 ni angin pasang kelawakan tu dah beralih arah sbb mmg SEPAH x mengecewakan setiap minggu...hadoooiii la pankreas aku ni dok rasa geli smpi skrg wooooo.....

nota kaki :
~ bos aku dh msk opis, ceria ja dia
~ best bro, bos aku igt lagi yg muka aku melecup sunburn teluk senangin tu kahhhhhhhhhhhh *muka dah ok ke nora, xde merah2 pun? dah 2 bulan berlalu la bossssssssssssssssssss* OMG!OMG!

Friday, June 24, 2011

final MJ

baru je tadi aku kata jumpa senin kan :p...korang anggap la ni sbg iklan susu cap gantung junjung ye
jgn lupa tgk warna 132 mlm ni ye..sama2 kira pecah perut tapi sblm tu kena la tgk IMAM MUDA dulu, aku sokong HASSAN...ensem la dia tu manisssssssssssssssssss je


JUARA


NO. 2

3

4

itu pilihan aku la...

hadoooiii lps ni xleh la nak merapu lagi ngan depa nih (mcm la depa BFF aku kannnnnn)

cerita hari ini

pagi tadi aku lmbt sket msk opis sbb paginye aku kena g skolah sign report card aiman.  yg syok tu aku smpi2 je aiman terus galas beg tgu kat pintu heeee...mama belum jumpa cikgu lagi sayang oi nmpk sgt ko nak blk baca buku tgk ceria kan???? pencapaian dia?? kira ok la 3B 2C tapi yg xbest tu dpt no. yg agak bnyk 22/37, cikgu kata average la sbb dia LULUS.  pada aku ok saja walaupun aiman xikut mcm aku yg sentiasa dpt no. 1 - 4 ehhhh meriak pulak aku kan ngeeeee, mungkin dia menurun dari ayah dia kot x brapa pandai kahhhhhh (laki aku bkn reti blog2 nih bkn tau aku kata dia :p) yg buat aku bertambah touching bila cikgu tunjuk tang Agama anak aku dpt A la korang waaaaaaa rasa nak nanges je sbb kalo ada homework agama ni mmg dia xnak buat so terpaksa la aku yg buat :p.  cikgu pun puji gak kedatangan dia yang 100%!!! yes!yes!..kalo aiman maintain kedatangan tu nanti akan dpt anugerah kedatangan penuh fuhhh jadila nak oi xdpt anugerah cemerlang dpt kedatangan penuh pun kira ok la dpt gak naik pentas kan mcm mama ko idak mcm ayah yg semedang no last jadi penonton je kahhhhhhhhhhh

otw nak mai opis xbrp best sbb aku kena naik bas, kan laki aku dah pegi awal maka aku terpaksa tgu bas yg berjam2 xsmpi2!! dah la panas dah tu tgu kat tepi hiway lak mn ada bus stop..gilo punya hangin sebijik bas pun xlalu bas ekspress ada arrr..dah tu tahan teksi kalo nak terus ke ipoh dia mintak RM40! gila batak punya kokak baek aku nek bas je 2.90 je! lmbt gak la msk opis kol 11 baru aku smpi janji muka aku ada kan opis kannnnnnnnnn....

tadi aiman dah sound aku, mlm ni dia nak tdo umah opah (mak metua aku) hari ahad baru amek dia..amboi kau nak bkn main mengarah2 ye!! aku pun xtau apa ada kat umah metua aku tu nak kata mcm istana idak la pun tapi syok sgt kalo tiba ari jumaat mesti nak tdo sana, tapi ok jugak buleh la aku laki bini bergomol lebih sket xde gangguan kan????ehhh lupa, irfan kan ada nmpk gaya kena pujuk irfan suh tdo umah opah gak ni :p

jumpa mgu depan ye korang..aku nak mula sambung buat keja nih

nota kaki :
~ ptg smlm aku g check up BP kat klinik tronoh, sudah turun ooooooo 130/90 sgt lega tapi still kena mkn ubat
~ isnin ni bos aku dah msk opis, alhamdullilah dah sihat la dia tu, xsabar nak jumpa (mcm nak jumpa laki ja)
~ isnin jugak ada mkn2 ngan bdk2 admin, pulut kuning, rendang ayam, nasi lemak ayooooooo berlemak2 la aku nanti huwaaaaaa

Thursday, June 23, 2011

ahhh leganya...

fuhhhh...aku punya tahan dari rumah tadi & berjaya menempuh beberapa traffic light yg x terkira bnyknya walaupun hiway (hiway ipoh - lumut). smpi je opis punch in, handbag aku mail lambung je terus ke JAMBAN. ahhh leganyaaaaaaaaaaaa....

korang dah ke??? aku dah tapi still ada rasa nak membuang lagi nih.....

nota kuku cekam : sori, merosakkan selera breakfast korang pagi2 ni heeeeeeeeeeeeeeeeee

Wednesday, June 22, 2011

bongok

ptd : nora, msk blk saya kejap
aku : (pehal lak nih...ada isu baru le tu) *info - aku penah kena pedajal dgn dia
ptd : u kena amek exam ni la (smbl tnjk salinan email kat aku)
aku : ye ke?? (1 ksm pun dpt email tu, dia je yg kecoh lebih)
ptd : ye la, cuba u baca ni bla bla bla bla...
aku : itu utk yg blm confirm kot....eh, saya nak naik N32 ke (verangan lebih la ko nora!)
ptd : x..ini utk confirm, u blm confirm kan?
aku : dah (rasa nak terajang je..aku dah almost 11 years in service!) kena amek ke en f******??
ptd : ya!!!!
aku : kena amek dictation le ni
ptd : dictation??
aku : ujian shorthand/trengkas la tu..tapi xkan 50 w.p.m je, standard saya mesti lebih dari 80 w.p.m
ptd : ye la, eh, u tau shorthand ke (nmpk benau kau BONGOK) ini utk hadiah kenaikan nih..u dh dpt elaun ke?
aku : dah (masa ni aku rasa nak kepit kepala dia celah ketiak aku sbb bodo sangat!)
ptd : ok, u block tarikh 14 sept ni ok..saya calonkan nama awak ke HQ utk amek exam ni
aku : ok!!

FYI = aku ni service dah 11 tahun dan aku dah confirm baik masa aku N17 dan skrg N27 pun aku dh dpt srt confirm dari JPA, elaun dwi bahasa trengkas/shorthand pun aku dah dpt (automatik sbb aku graduan UiTM) yg terang2 lepasan UiTM/Politeknik ni mmg kepantasan menaip sgt terlaju kalah ETS dan utk trengkas/shorthand kederasan aku adalah lebih 80 perkataan seminit!! kalo nak tmbh elaun tu aku kena amek exam utk 100 perkataan seminit!! korang pikirla xkan aku nak amek ujian yg 50 perkataan seminit????? kalo cam gitu senang2 la nak tambah elaun kan??? xpayah dia sound aku suh amek exam mmg terang2 aku yg sendiri akan isi borang nak amek exam sbb confirm akan lulus sbb sgt mudah!! nmpk sgt PTD ni xtau pasal service kan? yg lagi best bkn aku sorg yg kena amek exam wehhh tu PT(P/O) pun kena gak ada sorg kakak tu yg lagi 2 3 tahun nak pencen pun kena amek ujian menaip HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA sian kak r** xpasal kena msk blk exam nak menaip...nak pecah perut aku gelak mmg dia ZERO la pasal service nih.  tadi aku post entry kat group SP mmg sah2 la xyah amek exam tu tapi yg syok tu dia berkeras nak kata mmg dia betul dan aku have to follow!! GILE BENGONG la, mcmana ek PTD xtau pasal service act bnyk lagi yg dia mmg ZERO tapi berlagak HERO

FYI = BABUN LAHANAT ni la yg kenakan aku satu ketika yg aku mengamuk kat fesbuk & jugak kat blog nih!! skrg ni aku menarik napas lega sbb aku xyah wat apa2 pun walaupun masa aku tengah marah tu mcm2 aku ckp aku nak buat kan! last2 pengurusan atasan tau sendiri apa yg dia wat kat opis ni dan kena tindakan pun HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA lagi skali aku gelak jahat kat kau F******!

FYI = punya bodo dia ni smpikan ada 1 opsyen pasal cuti 2 tahun lps pun dia tahu menahu langsung dan dia x sign pun opsyen tu

sekian, celoteh aku

nota kuku kaki :
- bak kata geng kejam "WHAT U GIVE U GET BACK"
- YAHOO xyah amek exam!!

Tuesday, June 21, 2011

kisah dongeng

hai uolsss...

ari ni aku nak layan feeling2 jap

KISAH DONGENG - STACY

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

nota kuku: aku sangat touching ok!

Friday, June 17, 2011

amek duit

ahad ni aku nak g amek duit TERGOLEK, korang ada ke??? riak kan aku hehehe...aku kan ahli KAKIB, korang tau ke KAKIB??? korang ada ke?? riak lagi aku ye.  tapi mmg nak riak jugak laaa KAKIB tu singkatan utk koperasi yg aku join kat ipoh nih heee.  tiap2 tahun kan koperasi ada proses undi utk ahli lembaga baru maka ahli2 yg tulus mulus & lagi setia (setia sbb senang nak wat loan je :p) kena la p menconteng membuang undi kan???? bila dah selesai undi dpt kupon makan..haaa korang ada??? aku ada tau, ko g tenyeh2 ahli mana yg ko berkenan (padehal sorg pun xkenal) aku main taram je, lipat2 pehtu buh dlm peti pehtu g dewan cashkan kupon makan yg bernilai LIMA PULUH HENGGET tu..sapa nak bg kat ko duit sedebuk gitu???? pehtu kalo ko rajin ptg ko g mesyuarat agung dpt lagi DUA PULUH HENGGET kupon makan tapi aku xpenah p pun mesyuarat tu leceh la dengor org bebel2, bosan la baik dok umah layan laki anak-anak.  yg lagi syok lagi 3 hari aku buleh p atm p kuarkan duit dividen yg KAKIB masukkan wahhhhhh lumayan deh!!! kalo tahun lps aku dpt bnyk tahun mesti lagi bnyk kan??? bulehla aku wat soping2 bli ubat kurus simpanan.

eh korang ada join koperasi x?? maksud aku bkn koperasi kowaja ke sejati ke masa kita wat loan kat bank tu, tapi koperasi yg menguntungkan kita dlm erti kata lain sbg tempat utk wat loan jgk simpanan hari tua kita.  bnyk pekdahnye tau korang..kalo yg belum elok la koperasi mana yg korang rasa terbaek utk masa depan korang...k cau cin cau

Thursday, June 16, 2011

KALAU CINTA

Di lubuk hati ku
Adalah kamu
Sebagai ratu
 
Seluruh Jiwa ku
Hanya diri mu
Yang aku mahu

Telah ku percayakan
Hati ini pada mu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cinta mu
Pada yang punya cinta

Di lubuk hati ku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh Jiwa ku
Hanya diri mu
Yang aku mahu

nota kaki : aku suka bangat lagu ni

Tuesday, June 14, 2011

TIGA RATUS RIBU RUPIAH

gulp!!! kalo memula dengor mcm bnyk je kan?? haa amek kau terkena aku skali, lantak korang la kalo nak kata aku ni bongok ke kuno ke apa ke tapi ini adalah pengalaman kalo xde pengkisahan mana nak dtg pengalaman kan???

citenya gini...adik aku suh aku tukarkan duit rupiah kat money changer sbb dia xreti macam aku jugak.  aku kan KAKAK! maka dgn rela hati aku stuju sbb aku kawan ada kawan minah indon yg bukak kafe kat tmpt keja aku tuh tambah2 laki dia toke money changer.  Dia pun hulur la kat aku sekeping 100 ribu rupiah & 4 keping 50 ribu rupiah...pada aku yg bongok lagi bongek ni mmg igt bnyk la nilai yg nak dpt kan.  Esoknya aku g opis terus je ke kafe jumpa indon kawan aku minah indon tu.  aku siap bisik2 lagi nak tukar 300 ribu ngan dia sbb aku bwk duit bnyk buatnya org tau kang mau dirompaknya aku kannnnn..skali si minah indon tu ckp punya la kuat "ala, kalu 100 ribu 35 rgt je"..mak ai kuat giler bapak.  bior betol xkan la aku dpt 100 hengget jek!! dia offer tukar ngan dia sbb dia pun nak blk indon bln puasa nih, kawtim punya kawtim maka aku pun tukar la ngan dia dari aku menapak g kedai laki dia tu elok la aku tukor ngan dia jek kan...

gitu la kisah  NORA & TIGA RATUS RIBU RUPIAH - the end -

bodo kan aku

..::teluk senangin::..

korang penah smpi teluk senangin?? syookkkk ooo (promosi kosong saja xberbayar yekk??) korang g skali korang nak g berkali2.  Lokasi?? berada di kawasan Lumut, Perak kira kalo korang dari lumut nak g taiping mmg akan lintas la simpang nak ke teluk senangin tuh, dekat2 dgn Swiss Garden Resort gak.  Sebab aku kan anak jati PANTAI REMIS maka setiap kali aku blk umah mak mesti akan ke situ la, lepak2 ngan adik beradik, masak sorang2 ramai2, makan ramai2, terjun laut ramai2, mengilai rekah gelak ramai2, syok weh..korang cuba la singgah ye!! korang layan la gambar hantu raya kami berseronok sakan kat teluk senangin.


harap maklum pintu gerbang ni xde tepi jalan tu yek,
ko dah smpi tepi laut baru jumpe

cheeseeeeeeeeeeeeeeee

aman damai jek, org pun xramai

fomfuan gile lentok pale

xpanas ke wei??
sayup2 jek..xsabo nak terjun weh

buleh bbq jugak...tu satay arnab
walawehhhh sedap meletup manis je

abah & mak makan beradap


sorg garu ketiak sorang korek idung = elok sgt hampa
pasai hang berkain batik tonah??? hanya kita yg tau wakakaka

msg2 nak tunjuk bakat untuk dinilai pak metua

peserta2 sedang warming up

tu dia!!! depa terjun dah, gamat pantai

aksi lagi

opsss...anak aku berbogel di situ harap x menaikkan nafsu ghairah korang yek

cucu mak yg paling muda & ayu :p

tukang karut a.k.a. tukang gosip dok mengarut

meh sini aku close up kan
sungguh meloyakan wakakakakaka

gambor2 di atas adalah beberapa versi lawatan aku ke teluk senangin. harap maklum

Thursday, June 9, 2011

abah demam

tadi aku kol mak, abah demam dok tidoq ja lam bilik...adussss sian abah, semoga abah cpt sembuh

igt nak pujuk laki ajak blk kg la buleh mkn laksamee skali ngeee bkn nak blk tgk abah laksamee yg dok teringat..hampa penah mkn laksa mee x??? xpenah kannnnnn nanti aku snap buh kasik hampa terliuq tau keh3x...pasai apa aku ckp mcm stail kedah ni, aku org kedah ka??? harap maklum aku anak jati perak, umah mak aku nun kat pantai remis jln dari lumut nak p taiping, aku pun xtau pasai apa org kat sekitar pantai remis ni ckp mcm org utara

oh abahhhh...akak sayang abah!!

jjcm II - secret recipe

hat ni aku yg blanja huahuahuahua jgn igt aku rajin mkn je xrajin blanje aku ringan tangan ooooo riak sekejap hohohoho.  masa ni aku blanja dak2 3 suku ni sbb aku dpt naik pangkat sket je punn dulu aku sokongan II skrg dah sokongan I eh aku riak lagi kan opsss xsengaja meriak di situ kahkahkah, korang layan je la

laksa singapore

spagetthi meat balls

chocolate indulgence

black pepper chicken rice ~ mabeles!!!!!

opsssss...hat ni meroyan selingan ja ngeeeeee

Wednesday, June 8, 2011

simpang 3

ni cita tahun lps ni, saja nak tepek gambaq. layan ja la

sini jjcm kami - nasi padang terbaek kat ipoh

tambah2 jgn segan

agak2 habis ke???
ms ni noor yg blanje..tq noor


haaa..air yg tenang jgn disangka tiada buaya = clear kan???


ayor avocado sedap oooo
tapi bkn aku punya tu dak aien yg punya


hepi je ko kan na...kwn ngan akak semua kena hepi2 je
mslh blakang kira ngeeee


yg ni lak dak 2 org ni yg blanja maklumla org cemerlanggggggg


lalalalalalalalalalalala...hanya kami yg paham wakakaka

mmg geng2 kami ni sapa yg dpt durian runtuh akan wat cam ni la mcm program bersamamu je makan sambil beramal perut kenyang hati senang, ada bnyk lagi slot jjcm aku nak buh, tgk la korang smpi lebam!



Tuesday, June 7, 2011

ahli keluarga aku

ni abah aku a.k.a pak din


mak aku a.k.a mak minah (vogue je kau ye)


adik no. 2 cik tonah taik lalat
anak sorang!!


ini kak lang
tunangan org!!!



pozi @ atan @ chot
ngan bini & anak2

 yg ni nama dia ijat
sorg kat manjung sorg kat sandakan..gasak korg la


yg ni pduih


hat ni pompuan bongsu ikah
tu laki dia madi


hat ni yg bongsu - ben

aku??????

dlm carta aku teratas skali
so..adik2 skaliannnnn hampa kena dgq ckp akak!!!!
huahuahuahua 


aku g kenduri kawen

ohhhh lamanya xde entry dah bersawang mcm umah aku dah wakakakaka...xde mende nak cita sebenarnya.
semalam, aku & rombongan cik kiah ke kg jenalik, sauk (tempat kes al-maunah) kuala kangsar menghadiri majlis perkahwinan ofismate kami.  jauh jgk nak smpi sana tapi xdela sesat barat cuma x pasti je (ayat cam hape je kan??? lantak le), kami gerak awal 11.30 pagi gitu dgn 2 kenderaan jabatan (mendapat kebenaran dari second bos yeee) smpi sana lebih kurang 12.30 fuuhhhh lama ooo naik sengkak juborr teman dlm pale otak dah terbayang nasi kenduri ngan ayor sirap fuhhhh heaven kalo layan nih.  masa smpi pengantin otw dari kelantan so kami dijemput utk mkn dulu, bagi kami yg fomfuan2 jelitas (perasan lebih) maknya si zaki (pengantin) suh mkn kat dlm umah mmg selesa giler la sbb umah dia luas gile mkn ngan kipas berpusing mmg layan la kan...mau tak luas ko adik beradik si zaki ni 14 org!!! blm masuk ipar duai anak2 buah yg berdozen2 (kakak dia yg kata) bilik ayor je ada 3!!! selesa gile la dok sini sejok pulak tu, aku dah merepek nih...perut dah kenyang pastu layan pulak bersembang ngan kakak2 pengantin yg silih berganti layan kami si fomfuan2 jelitas, trima kasih kat keluarga pengantin yg sgt peramah!!! rasa mcm dah dok lama sgt smpi kol 2 tapi pengantin x muncul2 dan kami sepakat nak blk opis menyambung keja2 yg terbengkalai (mcm la bnyk no kejanye) dlm gaya2 nak blk mak si zaki kata pengantin ada kat masjid dia suh tgu jap, maka kami yg tersadai kat kemah tu terpaksa dipaksa mengabihkan bubur chacha tersedap di dunia!!! abih semangkuk pengantin xsmpi jugak jam dah pukul 3 nih, sok kami decide jumpa dia kat masjid je lah, so dah jumpa bagai peluk cium gitu (ngan bini dia laaa) kami gerak blk opis smpi ipoh dkt kol 4 dah, semayang zohor dah dkt asar gitu, geng jelitas yg sorg tu abih semayang elok je g punch out sbb dia blk kol 4.30 heaven kan??? syok je rasa smlm dpt jjcm yg nyaman.......gambo??? haram ade sbb kamera aku rosak, hp pun mcm haram jugak turut sama terjebak, penyakit berjangkit kot!!!!

p/s: budak gemuk a.k.a aiman xde kat rumah dia tdo umah opahnya (mak laki aku), bosan la pulak xde geng nak gaduh (aku kalo ngan dia gaduh mcm anjing ngan kucing)

Friday, May 27, 2011

aku pengidap darah tinggi tegar

aku senyap tanpa sebarang entri kan!!!..sungguh choooi la mcm2 yg jadi (bnyk pulak yg jadi kan ngeee)...
ni aku nak story yg aku br je msk opis ari nih lps rehat 2 hari sbb disahkan xsihat oleh doktor hehehe..mcm2 hal la, sblm tu aku dpt kabar adik ipar aku yg kat sabah tu keguguran dah sensrg kat sana pandai2 la dia bwk diri hubby dia (adik aku) kat manjung nih, sian jgk kat adik aku sbb impian dia nak jadi daddy xtercapai..insyaallah lps ni hang usaha lain ye daddy :D.....tup2 aku pulak yg msk spital pasal dok pikir mcm2 hehehe...ari rabu tu kat opis aku ada wat program MYHESS lebih kurang mcm pemeriksaan kesihatan la abih semua kena korek, yg syok tu ujian darah utk kencing manis, kolestrol, lemak jahat lemak baik semua aku lepas dgn jayanya (tapi bab obesiti aku xlepas la wakakaka) tang tekanan darah aku terjebak!!! skali doktor ckp aku kena g emergency skrg jugak!!! encik drebar sila bawak puan nora skrg!! OH TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK korang igt aku kental sgt ke bab2 spital nih, sungguh takut okeh!! smpi spital tekanan aku bertambah2 naik tanpa ada ciri2 nak turun sbb aku sgt gerun kekekeke yg syok tu aku xde langsung rasa pening atau sakit kepala, nak muntah lagi la xde...so doktor masukkan aku kat wad sementara kat spital ipoh nih, dok la aku kat situ smpi tekanan aku turun & kalo xturun jugak doktor ckp kena warded!! korang bygkan la, kat wad sementara tu mcm2 peel sakit dok ada, ada yang jubur berdarah la, muntah xrenti2 la, yg perot membusung mcm nak pecah, yg kaki kecik sebelah korang pk dgn keadaan mcm tu darah aku nak turun ker?????? oh tidakkkk mcm2 aku igt masa tu tmbh2 anak2 huhuhuhu tapi alhamdulilah berkat tido yg berkualiti (lena jugak aku kejap) ngeee tekanan aku turun jugak dan buleh blk umah yeeeeayyyyyyy TAPI rawatan aku bersambung di klinik kesihatan!! mulai hari tu aku adalah pengidap darah tinggi tegar !!!!! sbb semasa aku check up di KK doktor yg lemah lembut tu ckp "saluran darah puan sudah sikit keras xbuleh patah balik ye dia xmungkin kendur blk..so puan kena mkn ubat ni smpi bila2" wahhhh ini sudah bagus (bagus kepala hotak) huwaaaaaaaa maka ubat2an akan bermaharajalela dlm badan aku nih hehehehe

tu je la aku nak cite....semoga korang enjoice dan xjadi mcm aku ok

Friday, May 20, 2011

crita suka duka

haiii....

2 3 hari ni xbrp nak best sgt sbb kami kat opis ni dpt berita yg agak sedih.  kan entry sblm ni aku bgtau yg bos aku asek takdak kat opis dok cuti sakit berminggu-minggu, rupa2nya beliau diduga oleh Allah.  Doktor sahkan yg beliau menghidap kanser paru2 tahap empat dan kanser itu adalah bersaiz 4cm dan akan membesar setiap bulan 1cm dan jugak ada masalah dengan tulang belakang dan juga buah pinggang beliau...ohhhh sungguh xsangka uols sbb bos aku ni sangattttttttttttttt la menjaga kesihatan dia tambah2 isteri dia seorang doktor pakar keluarga.  kami kat opis ni saban hari sentiasa beliau peringatkan tentang kesihatan sbb dia mmg suka aktiviti yg mengeluarkan peluh nih, apa program yg dia xjoin, aerobik, badminton, bowling, xpdc endau-rompin & terbaru sblm dia sakit ni baru ja berjaya menakluk Gunung Stong kat kelantan nun hebat x dia??? hebat oooo tu blm crita bab makan lagi senin ngan kamis mesti puasa punya, dtg opis naik tangga ari2 tapi tu laa aku kata mmg Allah nak uji dia & keluarga dia la...pagi tadi kami ada buat solat hajat & bacaan yasin untuk beliau jugak, semoga Allah meringankan beban kesakitan beliau & memanjangkan usia beliau.  terbaru lagik aku dgr beliau akan ditukarkan serta merta ke selangor (untuk tujuan perubatan & dekat dgn keluarga beliau) dan aku akan dpt pengarah baru la. 

nak selit sketla, aku baru je lps tgk KONGSI - lu langsi lu mati - panggung wayang bwh opis aku ni je haaaaa 1 panggung 6 org je tgk kan best panggung tu bapak aku punya hahahahaha tapi nak story la uols alooooooo xsyok wehhhhhhh masa berjalan 45 minit mcm tu je xde tujuan xde arah xde makne langsung cite tu ending pun ntah hape2 takat lawak je la sbb si sam tu ckp kelantan-siam tu je yg best pung tapi kalo korang nak tgk jugak pegi la kang kempunan lak kekekekekeke

nak selit jugak lagi ni, sblm tgk KONGSI tadi aku g cuci & potong rambut:- kedai gunting pun kat bwh opis aku jugak sblh panggung tu je best kan keja kat sini?? lega potong bagi pendek sket musim2 panas ni susah nak jaga dah rambut nih lagi pulak buleh jimat shampoo kekekeke

oklah uols...saya beredar dulu ya

Wednesday, May 18, 2011

selamat pengantin baru

dari dulu aku kenen2 kan budak 2 org ni mcm2 cara aku buat tapi xjadi la pulak..last2 aku pun give up la sbb igt masing2 dah ada pilihan sendiri kot sbb kedua2nya wat dono jek kalo jumpe pun dok gaduh jek yg best siap sindir2 kat fesbuk lagik....fenin aku nak setelkan dema dua org nih....

last2 jumaat lps yg teruna dok edar kad kawen, aku dah heran pasal semua org kecoh2 1 opis nih rupanya bila aku tgk kad haaaa kau amek!!!! termatri jugak rupanya budak dua ekor nih. dlm diam je susun plan baik punyeeeee, rasa nak nanges lak aku bila mereka berdua bapak bersatu ngeeeeee.


kad kawen pun simple je mcm orgnya..semoga korang berbahagia & kekal ke hujung nyawa ye adik2....

kisah ibu & anak (baca stail cite doraemon)

kisah 1

ibu & anak sedang menonton tv, tiba-tiba kuar iklan mcd.

anak : mama, nanti blikan ifan makdaniel
mama : ????? makdaniel apa??
anak : tu mcm dlm tv tu la makdaniel, itu pun xtau
mama : *gelak guling2* itu mcdonald la dik

kisah 2

si ibu sedang bergelak tawa bergayut di telefon

anak : mama tu mesti tengah bercakap dgn suami
mama : *bengong sekejap* mana ifan tau mama ckp dgn suami ni
anak : ye la, mama gelak2, suka la tu suami telefon
mama : *rasa mcm nak wat lompat bintang*

(pada irfan, suami tu boifren)

kisah 3

anak : mama, tadi cikgu ckp hari sabtu ada musyarat
mama : musyarat????
anak : musyarat la, yg mama slalu pegi kat skolah tu..
mama : ooo mesyuarat.  ye ke?? malas la mama nak pegi
anak : x boleh mama kena pegi jugak, cikgu kata bapa ibu kena datang
mama : ibu bapa la fan
anak : samala jugak bapa ibu pun

kisah 4

mama : aiman dgn ifan jgn la main lawan2, nanti jadi apa2 sapa nak tolong, dah jiran2 kita semua xde kat rumah, ayah pun xde
anak : kalo xde jozan kenapa??
mama : jozan??? nak wat pa ngan jozan dik??
anak : tadi mama kata jozan semua xde
mama : bukan jozan la dik, jirannnnnn apa la ko ni *aku gelak smpi muntah*

Thursday, May 12, 2011

ampun ya sayang

as-salam semua

smlm xde entry sbb agak sebok di ofis.  pagi kena attend kursus pengurusan stress oleh lppkn ipoh.  wahhh sgt syok jugak dan yg penting saya tak rasa mengantuk langsung!!! xmcm yg sblm ni asek terkuap jek, kira speaker tu mmg hebat la.  ptg la ofcoz la kena record all the letters & documents dlm SMBF ohhh sgt penat.  bos still xde kat ofis bersambung2 cuti sakitnya semoga cepat sembuh bos!! pagi ni pun still sebok ngan tugas harian saya mcm korang jugak kan, yg dulu didulukan yg kemudian dikemudiankan ngeeee...

pagi ni xbape best sgt sbb pagi2 buta dah kena bambu ngan laki huhhh sgt tidak suka!! mmg salah i pun sorila kekanda nanti adinda hiburkan okeh!!! smlm aku basuh baju slalunya mmg aku cek la segala poket moket baju seluar kan tapi smlm pulak xbuat rutin tuh main taruk je dlm mesin makanya pagi tadi dah siap sidai pun laki dok siap2 tnya mana baju keja dia smlm??? aku kata nun dah sidai maka start la potpetpotpet dan aku dgn rasa bersalah pegi la cek poket baju dia alaaaaaa dah berkecai la bang!! skali lagi aku kena potpetpotpet.  aku pun start la action wat muka bersalah msk dlm umah kunun2 nak mintak simpati supaya potpetpotpet tu berhenti dan mmg berhenti la.  yes yes yes berjaya jugak aku tapi yg xsyok nya dari umah smpi ofis sepatah pun dia xckp alaaa sori ye bang saya xsengaja huhuhuhuhu.  smpi skrg ati rasa xsyok smpi skrg jugak dia x tepon aku pun huwaaaaaaaaaaaaaa padan muka aku.  nmpk gaya ptg ni kena la msk favourite laki nak amek ati gulai lemak kobis + sambal belacan + ikan sepat goreng = senyum pasti meleret :D

k la korang bosan baca aku membebel kan..nanti aku ada benda nak share ngan korang pasal petua2 nih

caucincau

Tuesday, May 10, 2011

aku mandi laut

as-salam.

korang sihat ke? aku ok je (padahal korang xtanya pun kan???) well, lama jgk aku xhapdet blog ni bersawang sana sini mcm umah aku jugak muahahaha dasar pemalas nora nih.  mcm2 jadi kat aku korang tau tak?? lepas sibuk menyelesaikan majlis tunang adik aku, maka esoknya kami picnic kat pantai Teluk Senangin kat Segari..sgtla best dan kali ini awal2 lagi aku dah sound adik aku yg aku nak mandi, sbb slalunya aku xmo mandi takut tragedi 5 tahun lps berulang lagi.  maka dgn excitednya aku membuat kona baring, kuak lentang, gaya bebas, kupu2 mcm2 aksi lagi dari kol 10 pagi smpi kol 3 ptg dok kat dlm ayor laut tu jek, cuma naik kejap2 je kat pantai utk minum atau mkn pastu aku terjun balik.  korang tau apa jadi????? sungguh memberansangkan minda aku ngeeee muka aku dah jadi merah menyala!!! sgt bagus nora skrg ko dah ulang tragedi 5 tahun lepas huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....takut betol tgk muka aku dah merah sakit pulak tu.  mlm tu aku xleh nak tdo sbb muka sakit2 bengkak mcm kena ketit tebuan tuh, anak2 pun sian tido meniarap sbb belakang depa pun sakit2 xleh nak sentuh langsung..haa amekaw!! padan muka kan mandi xhengat2 skali muka dah jadi mcm hantu kum2 ngeeeee...dkt seminggu jugak la aku berendam minyak panas air mata, g klinik doktor ckp kami terkena radiasi matahari ohhhh sgt takut masa tu, masa tu je la tapi skrg bila dah elok blk mula la pasang angan2 nak p mandi laut lagi hehehehehe....

FAIL MEJA aku dah siap, korang?????? tapi bila dah siap xde pulak yg nak nengoknye sblm tu punya paksa staff siapkan, bila dah siap buat no hal je..mmg dasar la

k la ...korang

cau bedah

Monday, May 9, 2011

untuk awak dan saya jugak

As-salam..

lamanya xde entry kan??? so now i tempek REMINDER ni utk ouls dan diri aku sendiri jugak.  layan je la, act bnyk benda nak story tapi next entry la, mcm2 hai yg jadi sepanjang 2 minggu nih, haiiiihhhh la mcm ni la idop kan!!


JUST TO REMIND YOU TO BE MORE CAREFUL










Answer the phone by LEFT ear
* hemmm kena praktik hat ni, slalu dok lupa



Do not drink coffee TWICE a day
* xkesah sgt sbb aku xla addict to coffee





Do not take pills with COOL water
* yg ni aku lulus



Do not have HUGE meals after 5pm
* hat ni haru sket, hadooooiii la




Reduce the amount of TEA you consume
*my feberet nih aduuuuus





Reduce the amount of OILY food you consume
* isk isk isk



Drink more WATER in the morning, less at night
* hat ni pun harus praktik nih



Keep your distance from hand phone CHARGERS
* oooohhh sangat takut



Do not use headphones/earphone for LONG period of time
*aku xminat sgt earphone2 nih



Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning
*hat ni aku ikut mmg terbaekkk




Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping
*hat ni aku baru tau, ya ka????




When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times
*ishhh takut aihhh

last but not least yang bwh ni jgn dok lupa naaaaaaaaaaaaa
ˆ
ngeeeeeeee...aku suka JAMBU hahahahahaha