sini takde cerita lain, cerita pasal nora, pasal nora, pasal nora, pasal nora..hahahaha kita enjoy!!!!


Thursday, March 31, 2011

award!award!award!

mak aiiii!!! first time dpt award ni...so aku pun mengikut arahan yg diarahkan oleh pemberi (tangan yg memberi lebih baek dari yg menerima) ..kena jawab soklan la pulak adusssss aku dah la bape nak reti sgt bab2 blog2 nih tapi cuba gak la


* to thank those who awarded me

dear suharti..tqvm dear ♥ & happy birthday sayang

* to write 7 and few things about me

i.  sangat xsuka org yg suka amek kesempatan (xkira dlm apa jua cara)

ii.  i'm happy go lucky person - sangat2!!!

iii.  sgt meminati FAZURA - rasa dia sgt cantik & xpenah miz cite yg dia berlakon exspecially cite GOL & GINCU!!!
iv.  sgt bodo dlm dunia IT even benda simple pun kena tnya org lagi - wat malu je kan???

v.  sifat marah yg melampau dlm diri ini!!! - sedang cuba utk kontrol perasaan itu (berjayakah???)

vi.  boros! perkataan yg sgt sesuai & cantek

vii.  berhasrat nak kurus 1 hari nanti tapi xtau bila wakakakaka....


*to award it to others to keep the cycle going
 
hemmm...tuan/puan, selamat bertugasan ye hehehe
 
http://zinnurain.blogspot.com/
http://ris-famili.blogspot.com/
http://evazeez09.blogspot.com/
http://garamsicho.blogspot.com/
 
.::sila ambik award ini dan proceed the rules, this is just for fun and no force at all, peace::.

.::edisi siasat::.

pagi tadi masa nak start enjin keta hidung aku menangkap bau buah durian, bkn aku sorang ja anak2 pun sama..aku kata ayah bli durian kot cuba tgk kat bonet?? aku tgk xde apa2 pun..hemmm pelik sbb bau tu sgt kuat!! last dia bli durian kat kami ari ahad lepas kalo dikira2 dah 3 ari xkan bau xabis2 lagi sedangkan smlm xde bau apa2 pun.  xmau tanya laki!!! skali lagi masa dah gerak kuar dari perumahan aku buat2 ckp ngan anak2 ada x bau buah durian??aiman & irfan pantas je ckp "adeeeeee" hemmm xkanlah ayah bli buah durian aritu xilang2 bau lagi kan...laki aku wat dono je sepatah pun dia xckp. aku tau smlm dia mmg ada bli durian tapi kemanakah buah itu pergi??????? harus disiasattttttttttttttttttttttttttttttt

.:: gigi oh gigi::.

gigi oh gigi
nmpk cantek berseri
tapi aku rasa ngeri
merasai sakit x terperi

gigi oh gigi
aritu di atas skrg di bwh
dari 36 dah tinggal 34
xkan lps ni tinggal 32???

gigi oh gigi
kenapa ko sakit xtentu masa
saat gajiku berbaki rm2
adusssss...nak ku tahan smpi bila
sakitmu dtg xkira masa

gigi oh gigi
teh o ais peberet ku lihat saja
tgk laicikang pun ilang selera
sakitmu ku rasa berganda2

gigi oh gigi
colgate, safi bertukar jenama
tapi sakitnya msh aku terasa
ohhh nmpk gaya aku kena pegi jua
mana lagi klinik gigi anandha la

Tuesday, March 29, 2011

KO BUAT AKU HANGINNNNNNNN

bebulu je mate bila aku tgk ayem item bulu kaser kaser tu..hepi ko ek gelak sana gelak sini, gediks sana gediks ni sembang kuat2 pulak tu wah wah..rasa nak tumpang skali pulak watdehek!!!!! sronok ye dik..sronok la sbb dpt kenakan aku kan??pegi mati ye sori kalo ko igt ko gunakan kekasih gelap ko yg sedia gelap tu utk gertak2 aku..sori beb ko silap org!!! hasilnya tempias dah kena kat kwn2 sereban ko yg kunun2 baik di dpn ko tapi lahanat di blkg bontot ko sbb kwn2 sereban ko tu mengutuk rapat ko bila ko xde kat sisi bahagia kwn2 sereban ko tu, ko jgn lupa kalo crita org lain dia bercerita dgn rela hati dpn ko xheran la crita ko dijaja jajan dpn org lain harusssssssssss ko igt ayem item bulu kaser kaser oiii!!!! pembongkaran demi pembongkaran akan aku buat termasuk kisah2 lama kwn2 sereban ko tu..nmpk gaye kwn2 sereban ko kena antor taliban kasi bom hancus ko la sbbnya ko dah silap tembak beb!! yg ko tembak aku watpe, skali rasie2 besar kwn2 sereban ko abih aku bongkar walaupun setakat pengetahuan kekasih gelap ko je kan tapi harus diingat sbb pembongkaran ni akan sampai ke orang palingggggggggggggggggggggggggg atasssssssssss skali kat putrajaya nun yg akan menjejaskan reputasi ko dan kwn2 sereban ko..sian kan aku simpati kat ko tapi lebih simpati kepada kwn2 sereban ko sbb ko yg jalak lenteng tergediks2 depa yg kena sob sob sob aku rs nak nangis bila igtkan nasib kwn2 sereban ko tu huhuhuhu pegi mati!!!!! ayem item bulu kaser kaser, lenkali ko menuntut dulu sblm carik pasal sbb isu yg ko bwk ni xde la besar mn xmelibatkan SPRM pun dan aku pun ingin mengcopy paste bualan2 hangat rakan2 lain yg aku rasa mmg patut dipuji sebab mengata org2 atas & jabatan sendiri tanpa segan silu what the fuck!!!! ko silap org beb!!!! kesian kat ko budak baru belajar tapi kurang ajar!!!!!well...kita tgk je la bila jari jemari aku yg comel ni akan menekan butang send email ke orang palinggggggggggggggggggg atassssssssssssss cerita2 paling mabeles pasal kwn2 sereban ko tu & ada kaitan dgn SPRM dan bakal mengefek pada buku servis kwn2 sereban ko...siannnnnnn

Monday, March 28, 2011

~~ penyejuk mate ~~

saje je nak share kat sini hasil tanaman petani tegar iaitu laki terchenta aku  sila layan mata anda ok

 my limau kasturi...weeee dah dkt setahun br nak kluor buah!!! degil no dia

 cantek kan buah itu??? saya sudah korban 1 biji mmg mabeles ayor nyor nih hehehe

papaya ini tumbuh dgn sendirinya di tepi pagor umah maka
secara tidak langsung hak milik aku la kan hehehe

 saladssssssssss nyum nyum

 the tomato man..seumur idup xpenah tgk pokok tomato
atas permintaan isteri terchenta maka pokok ini ditanam :D

 sedang elok je nak memetik kan???

 owhhhh...cantek bukan???? ini limau bali ahmad albab yg punya hehehe
nyonya sblh umah yg punya daaaa

 bayam vs kunyit..gasak la kome berdua yekk..
sharing is caring x gitu????

 the kongkang ato name saintifiknya kangkung :P

xhengat pokok apa laki aku kata pokok bendi hemmm...
lupa nak tagging ms tanam ari tu

 papaya yg kedua

ini la kebun saya errrr kebun laki saya :D

so...tiap pagi & ptg adalah rutin i untuk menyiramssss mereka-mereka ini...sangat sayang mereka lah!!!!

Friday, March 25, 2011

Wednesday, March 23, 2011

amoi oh amoi

as-salam uolsssssssssss

mlm tadi aku mimpi yg xbape syok lah uols...laki aku tinggalkan aku dlm erti kata len kena cilok ngan gegurl lain huwaaaaaaaaaaaa tapi nsb baek aku cpt sedor maka cpt2 kaleh tgk laki ada dak kat sblh mn tau kena cilok betoi2 mau naya aku...abang, amaran keras dari your sayang nih kalo u buat gitu i kerat anu u tau!!!! amaran keras ni igt tau abang :D...aku rs aku buleh mimpi gitu sbb last sunday aku g pasar aku pun meramahkan diri aku yg sedia ramah ni bertanya kat nyonya juai ikan tu mn pegi akak yg jual ayam tu lama xnmpk kedai pun slalu tutup jadi susahla aku nak bli ayam, kalo bukak pun nmpk hubby dia je sorg (hubby dia potong ayam xcantek aku xsukaaaaaaa)..nyonya tu pun dlm keramahan yg terlebih berbisik ngan aku nyonya ikan : olang ckp la haa bkn saya ckp lu liam2 jgn clita lain olang
aku  :  ok2 apa hat itu olang?? (xsabaq aku dah nak tau)
nyonya ikan : olang ckp la haaa...lia laki suda ada amoi balu, lia pompuan suda tau suda kasi lali la
aku : (dgn mulut melopong)..ooo ya ka, sian la sama itu kakak
nyonya ikan : ya la..lia punya bini manyak baek ooo suma olang pun tau tapi lia punya laki lagi gatai cari amoi, lia anak pun suda besar2 lagi apa mau..gatai punya laki (yg ni aku tambah)
aku :..aloooo sian la itu kakak dia baek sama saya
nyonya ikan : laki sikalang lu xbule pecaye punye...

kakak tu mmg baek sgt sbb aku dok tgk dia ja yg lebih bnyk dok kat kedai tu dari laki dia, anak2 pun dah besar2 apa lagi yg laki dia cari aku pun xtau.  yang buat aku dok pk smpi skrg ni kalo laki mcm kakak tu muka xla hensem sgt busuk ayam pulak tu..laki aku lagi hensem ada rupa kacak bergaya kaya(aku tipu) senang2 je buleh buat mcm tu apa lagi laki aku yg keja merata2 tu aduuuuuuuuuuiiii sengkak jantung akak dik!!!!...nauzubillahiminzalik...minta ALLAH bahagiakan dan aman damaikan rumahtangga aku...jauhkan anasir2 yg xbaek dari kami berdua..Kau panjangkanlah jodoh kami berdua YA ALLAH...
buat kak t, semoga ALLAH membuka hati kak t & suami utk kembali bersama melayari rumah tangga....

aku : harap2 mlm ni xmimpi mcm tu lagi.  nmpk gaya mlm ni tdo kena pelok laki smpi ke pagi baru mimpi yg indah2 kot :D

Tuesday, March 22, 2011

~~ For The Rest Of my Life-Maher Zain ~~

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you, loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you, loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you
I know that deep in my heart
now that you`re here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally


 


Monday, March 21, 2011

weekend yg penat tapi best

monday blues!!!!..rase nak tdo lagi huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...weken yg sgt2 letih tapi seronok weh hehehehehe, first sbb kete kembara idaman aku ngan suami dah selamat smpi ke rumah hehehe, second sbb dpt jumpe ipar duai, anak2 buah sblh suami yg dah berbulan xjumpe, third g jenjalan makang2 anging ngan kembara hehehe sian si wira kena tinggal kat umah...dik wira, nanti akak bwk adik pulak ek!!! jgn majuk tau hehehehe....

jumaat...
lps abis keje terus ke bt gajah utk amek keta kembara baru kami (baru ke...second hand je)..smpi umah dah maghrib, dah mandi semayang semua, suami ajak ke taman maju dia nak gunting rambut...alooo aku dh plan mlm ni xnak g mana2 sbb nak tgk final raja lawak (sdkt sedih sbb BALAS dpt no. 3 je tapi ok jgk MAN menang sbb dia mmg best mlm tu) pastu aku kata jom g amek anak2 dulu kat umah mak sbb nk bwk depa g gunting rambut gak (sebenornye nak tnjk kete baru kat adik2 ipor kekeke)..dah g amek anak then terus ke taman maju dgn pesanan ikhlas dari mak metua "kang, dtg la blk depa(iparduai) nak buat bbq mlm nih"..pehh sdp tu weh rezeki jgn ditolak hehehe.  smpi kat kedai gunting org punya la ramai kena tgu dlm 10 org br smpi turn suami & anak2, melepet aku nunggu di situ tapi syok pulak tgk keling tu gunting rambut laju je cepat lak tu kalo aku yg pegang gunting cenggitu kompom carik2 bulu ayam la jawabnya nanti hehehe...dah abis gunting suami ajak g mkn, aku ngan suami mkn char kuey tiaw, irfan mkn nasi grg ayam & aiman mkn chicken chop...sblm tu aku kata "kan mak dah ckp depa buat bbq" laki aku kata "nanti xdela nmpk cam kita kebulor yang oi...mkn la alas2 perut" betol jugak kann...bila smpi umah mak metua aku raja lawak dh nak abis pun huhuhu xpe nanti buleh tgk ulangan tapi haram smpi la aku xdpt tgk lagi sbb asek berjln ja khojenye. dgn berbekalkan sdkt jajan yg laki aku bli (xla segan sgt aku nak mkn ayam bakor tu hehehe)..maka aku dgn malu2 kucing menyantapla hasil2 bbq mereka2 itu hehe ayam tu mmg mabeles sedap pandai ima (adik ipar aku) buat...ntah apa yg dia buh utk perap ayam tu tapi mmg sgt sdp...bila jam dah menginjak 11.30 suami ajak blk sbb penyakit pening suda mari, kami bertiga ja blk sbb aiman tdo di situ. dlm pukul 4.30 aku terjaga sbb suami pening sgt xbuleh tdo smpi termuntah2..sian suami ntah bila semua ni nak berakhir..."YA ALLAH, kau selamatkanlah suamiku, kau panjangkan umurnya, kau kurangkanlah penderitaannya YA ALLAH"...last2 dia tdo kat sofa luar sbb xleh tdo baring, skjp2 aku bngn tgk dia ok ke tak bkn apa takut jadi mcm ari tu nauzubillah....

sabtu...
aku bngn 6.30 pagi sbb suami nak ke klinik pagi tu amek ubat yg dah abis.  klinik tu kena g awal sbb org sgt ramai nak dptkan service doktor tu, hasil temubual (tiba2 aku rasa cam mazidul lak ahaks) aku sblm ni kat klinik ni je org yg skt teruk buleh ok aku pun heran jgk tapi ye la kita cuba la kat mana2 pun janji sihat...aku tgk suami pun dah ok sket. kami gerak ke tanjung tualang pkl 7.30 pagi dn smpi kat klinik kol 8.00 tapi kat luar tu dah ramai org aku terus ke kaunter utk amek nombor dgn harapan dpt nombor depan2 la skali bdk kaunter tu bg no. 15!!! aikk...dulu aku dtg kol 9 dpt no. 12 ni aku dtg kol 8 dpt no. 15..sungguh heran bin ajaib lah...suami ajak sarap dulu kat kedai mamak sblh klinik tu. irfan dan ayahnya mkn roti canai dan aku mkn nasi lemak bungkus daun pisang 1.  lps tu suami ngan irfan terliur tgk aku mkn depa pun sambaq sorg sebungkus nasi lemak pulak (mkn sakan noooo...) dan aku perabih la roti canai irfan yg xabis tu maka kenyang berganda2 la kami 3 beranak hehehe..lama jgk la kami tgu giliran. dlm pukul 11.00 selesai semua kami terus gerak balik dan aku ajak suami ke pasar bt gajah, aku suka ke sini kalo hari cuti sbb kat sini semua ada dari sayur kampung smpi sayur bandar nak apa petik jari je (petik ngan duit2 skali la hehehe), ikan darat ikan laut, buah2an, kuih muih semua ada....x caya nanti korang dtg bt gajah buleh la buat lawatan che kiah ke situ ye :D..bnyk jgk aku membeli membelah stok utk 2 3 hari, suami mcm biasa beli buah2 je khojenye...blk terus ke umah metua sbb irfan kata dia nak p umah opah, dah smpi xnak pulak dia.  ms tu bumi tronoh dah basah ngan ujan aku pun teringat la set2 tudung aku yg aku sidai pagi tadi kompem basah kuyup huhuhu..kat umah metua pun perut kami berdua telah diisi dgn nasi goreng + ayam bbq & kuih paktongku (cakoi) kami berdua melantak xhengat pastu suami ajak blk sbb dia nak msk keja thari tu.  lps suami pegi keja aku pun start kemas rumah dan masak..aku msk asparagus goreng belacan (tgk kat blog mummy vogeh), msk kicap sotong, sambal tempoyak, petai rebus & ikan masin kedera..ptg tu lps suami blk keja dia pun dah mkn semua dia ajak g umah metua..cadang2 hari xmau pegi tapi kang apa pulak kata ipar duai aku xikut kan aku kan menantu mithali hohoho..lama jgk aku kat sana lps maghrib br blk umah sbb suami tolong adik ipar aku betolkan keta dia (laki aku ni mak aku panggil dia macgyver, serba serbi buleh buat)..smpi umah laki aku suh mandi siap2 sbb nak kuar ke mamak pulak ngan adik2 dia..lps isyak kami gerak aku igt ke mamak rupanya depa ubah plan ke ipoh..dlm ujan renyai2 tu smpi jugak kami ke padang polo.  bdk2 g main mak bapak jamu selere kekekeke..pekena laksa & bdk2 mkn burger je. kol 12 gerak blk rumah & tdo..gud nite!!

ahad...

aku msk mee goreng utk sarap. dah msk aku tinggalkan dh terus ke pasar nak cari nenas cdg2 nk msk gulai lemak nenas + ikan masin tapi hampa sbb nenas dah abis jadi menu telah bertukar ke asam pedas ikan gerut2. thari tu aku msk asam pedas + ikan grg tu je, tu pun laki aku sorg je yg mkn anak2 sambung mkn mee goreng jek. ptg tu suami ajak ke lumut jln2..perjalanan yg xbrp nak best sbb ujan sgt lebat, aku mmg gerun kalo naik keta time ujan sbb masih trauma dgn episod duka 3 4 tahun lps yg mana kami penah eksiden kat pantai remis terlanggar lopak air pastu terus langgar papan tanda yg hampir2 nak cabut nyawa sbb tiang elektrik berada pada jarak 1 meter saja dari papan tanda tu..nauzubillah...smpi manjung suami ajak ke tesco nak carik jam skali benda lain yg terbeli smpi RM140..ntah brg apa pun xtau la laki aku tuh membeli membelah, pastu gerak ke giant & jumpa la brg yg suami nak bli tu..pastu singgah pasar mlm manjung tepi2 jln area giant tu jgk bli2 apa yg patut dan balik ke tronoh smpi umah kol 7 dlm keadaan ujan yg masih belum berenti lagi...

itu je episod jalan2 buang minyak kami anak beranak..sekian wasalam

Thursday, March 17, 2011

~~ tq mak ~~

esok bdk geng kejam nak open table kat sempang 3 skali adik aku call tadi nak blk kg pagi sok.adusssss sapa nak jaga hero2 aku yg sopan santun lagi berbudi bahasa tu???? huwaaaaaaaaaaaaa xleh la aku nak berhoyeh2 ngan geng2 kejam mencik mencik mencik!!! tiba2...plingggggggg idea suda mari la terus je capai hp cap ayam aku tuh then carik2 no MIL.  sila baca dialog terbaekkk dari aku ngan MIL tersayang <3:-

aku : semekom mak. nora nih (hakikatnye dia tau dah aku yg tepon hik hik hik)
mil : w'salam...awat nora
aku : sok adk nora nk blk kg, jd nora nk tumpangkan aiman & irfan kat umah mak buleh ker (kira ni dah plg sopan la dari aku).  nanti thari nora blk awai amek depa.
mil : buleh aih...bkn org lain cucu mak pun...ishh nora ni mcm xbesa pulak. antaq 1 hari pun mak xkesah, tdoq sini pun xpa (mak metua aku ckp utara)
aku : hemmm xpa la nak tumpang sekerat ari ja kot2 mak nak p mana2 satgi kacau pulak (ok x ayat menantu tersayang dia nih)
mil : ishhh mak xp mana2 pun...sok antaq depa mai tau. bla bla bla
aku : ok mak...tq bnyk2...

sooo..geng kejam lets go to the zoo...kekekekeke

Wednesday, March 16, 2011

teruja yg x teruja

suami call kejap tadi bgtau yg loan keta dh lulus (teruja tahap gaban) tapi cina keta tu nak duit muka dkt rm4k (rasa nak pitam 3 bulan)..mak tuan!!! dulu ms nak amek janji rm1k ja..gila babun punya tokey. aku ckp xyah la amek tapi dia beria2 jgk nak keta tu dah la tgu loan approve dkt 2 mgu lbh pastu kena tmbh byq duit muka pulak hadooooiiii mmg tensen betoi...bincang punya bincang punya bincang suami kata dia kuar rm3k aku kuar rm1k...pulokkkkk..mak pitam skjp...mula2 nak amek kata nak pakai nama aku je dgn alasan yg tercantek laki aku bagi "awak kan keja kerajaan, loan senang lulus" baek punya statement kan!!!! hadooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii abis duit saving aku demi abg saya sanggup buat apa saja okeh!!!!!!

~~ letih ~~

smlm aku rs hari yg sgt letih walaupun bos xdak kat opis hehehehe (letih bc blog org je la ko nora oi!!!)...srt2 msk semua setel, dah msk smbf2 & dah siap dihantar ke cik din utk antar kpd pegawai....blk rumah lagi la letih (letih buat2 sebenarnya hehehe) dah selesai mandi semua maka aku pun start la keje aku sbg bibik..baru gaya pegang periuk nasi, suami sound "takyah msk la yang, buat nasi grg je nasi sejuk pun bnyk tu sapa nak mkn"..wahh aku dgn segera & pantas mcm ERL smbl sengih2 follow je arahan pegawai atasan kekekeke...legaaaa xyah siang2 ikan xyah pk2 apa nak msk mlm ni...maka dgn itu menu kami mlm tadi adalah nasi goreng, telur dadar + keropok ikan (buah tangan dari adik aku yg br blk coti2 mesia kat kuala terengganu ---> pegi xajak aku mencik2 (padahal aku yg xleh pegi sbb xde fulus hehehehe).

yang si irfan ptg tu lagi dah ikut mak lang dia blk umah sewanya kunun2 nak tdo umah mak lang..so aku ok ja walaupun dok pk mcmana nak tdo tanpa irfan kat bwh ketiak aku mlm nih???? dlm 9.30 mlm tu aku pun tepon la tnya apa la anak bongsu aku tu dok buat kat umah mak lang dia..skali dia jawab "kite dah smpi umah mama ni" dan2 tu ternmpk cahaya kete dok suluh pintu pagor umah aku...cehhhh anak aku nih buat spoil org je nak kena antor2 blk umah..adik aku kata dia teringat kat mama lagi pulak mak lang dah blanja mkn nasi goreng ayam + teh o ais = dah kenyang "jom antor kite blk", kata irfan kekekeke terkena la mak lang mlm tadi hahahahaha irfan2 tiap2 hari ada ja benda yg dia buat bg org gelak hahahaha...

Tuesday, March 15, 2011

di saat aku mencintaimu

mengapa kau pergi
mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku
menyendiri lagi
menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
aku sangat mencinta
menyendiri lagi
menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
aku sangat mencinta
semoga engkaukan mengerti
tentang perasaan ini
maafku telah terbuai
akan indahnya cinta
maaf sungguh ku tak bisa
untuk kembali padamu
maafku telah terbuai
akan indahnya cinta

layannnnnnnnnn
















syok je naik kepala tren kan???





Monday, March 14, 2011

~~ jln² buang duit ~~


jln sakan!!!!! sabtu tu kak lang (adik aku) ajak aku & anak2 (ofcoz kena bwk xkan nak tinggai kot huahuahua) g jusco kebetulan mak pun ada ....wahhh syok xterkira sbb kami anak branak jarang dpt jln2 sbb suami jenis yg xsuka jln2 jd bila dah dioffer ditambah pulak xyah kuaq duit buang sekupang pun lagi la syok kui kui kui...jln punya jln punya jln dpt la handbag sbg cenderahati dari kak lang, mak pun dpt tu yg syokkkk kekekeke..tq lang lenkali bwk la kami lagi tau!!! siap tapau apple donuts ngan kek secret recipe berkotak2 mcm 10 tahun xmkn hehehe...pastu otw blk singgah mee rebus ramli sbb mak teringin nak mkn (mak jugak padahai aku yg lebih hehehehe) & since aiman dah lama request nak mkn chicken chop kat situ..skali chicken chop blm ready lagi so kena la dia mkn nasi ayam (xabis pun sbb bkn hajat dia--->mama jgk yg kenyang hahahahaha....pastu blk igt nak g tesco st18 tapi aku dah xlarat perut pun dah over bajet sbb telebih mkn kakakakaka. smpi umah dlm kol 2.30. aku pun sebok la msk utk suami pulak satgi dia blk tgk dapur kemas cantik xdak periuk mau meletup gunung berapi hehehehe (utk suami tercinta apa pun sanggup buat walaupun mkn sesuap ja)...dlm kol 4.30 mak ngan kak lang gerak blk pantai & aku teruskan keja2 rumah yg xsetel & rileks2 tgk astro ceria ngan aiman & irfan smbl2 suap pecan butterscoth (betoi ka aku eja..bantai saja hahaha).....


esoknya suami ajak p zoo tepen kami bertolak dari rumah dlm pkl 3.00 & smpi di tepen baru lps ujan..syukur sbb kami xbwk payung langsung!!!! aiman dah bebel2 dlm kereta dia kata mama ni dah tau nak ujan kenapa xbwk payung...wah3x sdpnya mulut berkata2 ye nak ye...smpi zoo parking pulak full so kena la park kat jauh sket dan kena melintas aduss putus nafas dok berjalan demi ank2 mati pun sanggup :D...dah bli tiket semua (dewasa RM12.00 kanak2 3 - 12 tahun RM8.00) dan ramainya manusia smlm igt nak naik tren tapi memandangkan ramai sgt manusia jd suami kata kita jln kaki saja nanti buleh bg ikan makan...sian aiman dan irfan xdpt nak naik tren..jln punya jln punya jalan tgk binatang dan binatang tgk kami letih jgn crita kilang2 peluh pulak beroperasi dgn jayanya hehehe ditmbh dgn hujan renyai2 pehhhhh selesa sgt la (gaya2 mcm cita oh yeah). dah abis pusing suami kata lps ni kita naik tren pulak..punya syok hero2 tu kami pun p la kat stesen dia skali dah tutup sbb depa ready utk night safari aloooo hampanya anak2 ms dok jln nak blk tu ada la tren lalu tapi kepala dia ja la, so driver tu kata tren dah stop pastu dia tnya kami dari mana, aku dgn laju ckp dari IPOH..ohhh pastu dia brentikan kepala tren dia tu then offer anak2 naik ngan dia. wahhhh syok xterkira la depa naik dan aku ngan suami tgu la kat situ...tunggu punya tunggu punya tunggu tapi anak2 xsmpi pun hati dah cuak aku igt aku sorg ja rupanya suami pun sama buatnya anak2 aku kena culik?? (Ya ALLAH, selamatkanlah anak2 aku)...ari dah gelap byg anak2 xnmpk pun tiba2.....jengjengjeng dgn snym sengih depa pun sampai fuhhhhhhh leganya ti..terima kasih bnyk2 kat abg driver tu sbb sudi bwk anak2 i jln2 pusing2 1 zoo...hehehehe syok kata aiman. tapi irfan kata dia sakit perut sbb takut pakcik tu culik dia nanti xdpt jumpa mama lagi...tau dia takut sbb aku slalu takutkan depa kalo main2 basikal jgn main jauh2 nanti org culik xdpt jumpa mama lagi, so berkesan jugak peringatan aku tuh :D...kami kluar dari zoo lbh kurang kol 7.00 terus blk IPOH tapi smpt singgah kat R&R Bukit Gantang suami nak bli buah tangan utk mak dia sbb nak terus ke rumah mak bila smpi IPOH nanti....dan aiman smpt pujuk ayah dia pekena nasi lemak kat situ (bkn aiman saja mama dia pun hehehehe) ....


itulah saje perjalanan jln2 buang duit aku utk waktu ini harap berjumpa lagi di lain masa huahuahua


Friday, March 11, 2011

miss my old fren!!!!!

wahhh...lamanye xde catatan!!!! ~~~~ last 2 weeks check out my fb friendlist tgk ada old fren yg dah remove aku ntah bilenya pun xtau la sbb aku pun br pasan dlm lam xnmpk post dia kat fb...well rmbt sama itam ati kita xtau lalalalala...aku fren ngn dia pun sbb dia yg add aku kunun2 ayat dia nak kumpulkan semua member skolah sbb nak wat reunion ----->bab2 reunion ni aku xamek port sgt sbb aku blm bersedia nk jumpe depa blk (sbb aku dah sama saiz ngan kain pelikat cap gajah huahuahua)..disebabkan respons yg xsbrapa dari aku dan komen2 pedas aku kat status ataupun kat wall kwn2 lain mgkn itu yg membuat dia remove aku....KO INGAT AKU KESAH??????......skurang2 aku xla ralat sgt sbb dia yg add aku bkn aku yg add dia...that's all!!!
all x-sdi'95 enjoy your day okeh!!!!!!